טסים לחו"ל? מהם מספרי הטלפון שאתם חייבים לשמור?

טסים לחו"ל? מהם מספרי הטלפון שאתם חייבים לשמור?

 

סיימתם להזמין כרטיסי טיסה, לעדכן את הבוס (ולשכנע אותו שהוא יסתדר בלעדיכם), לתאם בין הסבתות לגבי משמרות על הנכדים ואפילו כבר התחלתם לבנות מסלול ולארוז מזוודה? ובכן רגע לפני שמצהירים שאכן ארזתם לבד (מלבד הבעל שמעיד שאשתו ארזה עבורו), יש לקחת בחשבון שקיימים מגוון היבטים שגם כן מצריכים היערכות, ופה אנו עוצרים להתייחס למספרי טלפון שחשוב לטוס עמם, כאשר אין להתקמצן – לא מדובר במשקל עודף או במקום במזוודה שצריך לחסוך. אז אלו מספרים יש להזין בקטגוריה של אנשי הקשר? עברו על הרשימה הבאה:

 

מזעור נזקים – מחלקת אבדות

אם נתמקד ברשימת הציוד היקר שאתם טסים עמו, נעבור לבחון תרחיש פחות סימפטי בו אותו ציוד נגנב. מה עושים במצבים מעין אלו? מנסים למזער נזקים ככול הניתן. כך למשל אם גנבו לכם את כרטיס האשראי, הרי שדבר ראשון שחשוב לעשות הנו לחסום אותו, כך שאיש לא יוכל לרכוש עמו דבר. אי לכך אחד המספרים שיותר חשוב לשמור הנו המספר של "לאומי קארד אבדות". עוד מספר שחשוב באותה מידה לשמור הנו המספר של חברת הסלולר, וזאת גם כן מאותה סיבה – בכדי לחסום את השימוש, ולו כי מצוי במכשיר חומר רגיש.

 

המספר של הביטוח

מה בכול הנוגע למחשב הנייד, למצלמה, לתכשיטים ולמגוון דברים נוספים שנגנבים? ובכן פה אין כיצד למזער נזקים, אך כן חשוב לעדכן בהקדם את הביטוח – על מנת להעצים תחושת אמינות ולהניע את גלגלי הביטוח מהר ככול הניתן, פשוט כיוון שידוע שמדובר בתהליכים בירוקרטיים שנוהגים להימרח.

 

המספר של ביטוח הבריאות

הלוואי שתטוסו ותחזרו בשלום ללא שום צורך להפעיל את ביטוח הבריאות, אך עדיין תמיד כדאי להכניס לנייד את המספר של הביטוח, כי גם אם המספר מודפס על דף שלקחתם עמכם, עדיין ברגע האמת הדף לא יהיה עליכם ואתם רק תרצו ליצור קשר במידי, ולו על מנת לדעת מה לעשות ואלו אופציות עומדות לרשותכם.

 

איש קשר בארץ

אתם יודעים לטלפן לאח או לחבר הטוב שלכם בע"פ? ובכן בעידן של היום לזכור מספרי טלפון בע"פ ללא ספק מהווה כישרון מבורך, אך עדיין מומלץ להזין גם את המספר הזה למכשיר הנייד, וזאת כי אין לדעת אם פתאום תחושו מבולבלים ולא תיזכרו את המספר. כמו כן, בהנחה והמכשיר הנייד יאבד, יש סיכוי טוב שהמוצא הישר יחפש למי להתקשר על מנת להחזירו, ועל כן רצוי לוודא שאותו מספר יהיה רשום ראשון ואף תחת תיוג מזהה, כגון "אח שלי", "אם מוצאים אותי להתקשר לפה" וכדומה.

 

מספרים שלא מנתבים לשום מקום

לצד שורת מספרים שמובילים למענה, גם חשוב ביותר להוסיף מספרים שחשוב לזכור, פשוט כי ידוע שבנייד הם לא ילכו לאיבוד. כך למשל מומלץ להזין בנייד את מספר הטיסה, את כתובת היעד, את המספר של כרטיס האשראי (תחת שם בדוי כמובן), את שם החברה שבה עשיתם ביטוח בריאות ואת שם החברה שבה עשיתם ביטוח כללי, את המספר של הדרכון, את המספר של ת"ז וכדומה.

 

דגשים אישיים

שנסכם? בפעם הבאה שאתם עומדים לעלות על טיסה, תעצרו ותחשבו היטב עם אלו מספרים אתם מבקשים לטוס, כאשר תמיד מומלץ לבחון גם צרכים אישיים. כך למשל אנשים דתיים צרכים לשמור מספר של רב עמו הם יכולים להתייעץ לגבי שמירת הלכות בחו"ל, אנשים חולים צרכים לשמור את המספר של הרופא הפרטי (כך שברגע האמת הם יקבלו הכוונה מקצועית) וכדומה. מה נותר? לא לשכוח לארוז את הנייד ולוודא שהוא עליכם בכול רגע נתון.

 

 

נגישות
גלילה לראש העמוד