טבעונים מטיילים בעולם? 4 מתכונים טבעוניים שניתן להכין במהלך הטיול!

טבעונים מטיילים בעולם? 4 מתכונים טבעוניים שניתן להכין במהלך הטיול!

 

אתם עומדים לצאת לטיול בעולם ואתם מבקשים לקחת עמכם אוכל מהבית – אוכל טבעוני מהסוג שאינו ממהר להתקלקל? הכנו לכם ארבעה מתכונים מנצחים, כאלו שניתן להכין עוד בארץ, אך גם בחו"ל, כך שתוכלו לתור אחר חומרי גלם מקומיים ותוך כדי חיפוש תזכו להכיר מגוון מצרכים חדשים. חשים סקרנים? תיכף תחושו רעבים!

פסטה בליווי עלי מנגולד ושום ירוק

פסטה ניתן למצוא בכול מקום בעולם, וחומרים לרטבים טבעוניים תמצאו בכול שוק מקומי. להלן המלצה מנצחת עבור מתכון טבעוני לפסטה, אחת מיני רבות – פסטה בליווי עלי מנגולד ושום ירוק. כל שצריך זה חבילת מנגולד, ראש שום טרי, שמן זית ומלח ופלפל גס. עתה קוצצים כ4 שיני שום, מפרידים את עלי המנגולד מהגזע, כאשר את העלים קורעים עם הידיים ואת הגזעים קוצצים. לאחר שהכול מוכן מטגנים בשמן את השום (רק עד שהוא מתרכך מעט), מוסיפים את שורש המנגולד ומקפיצים אותו כ3 דקות (עד לקבלת ריכוך עדין) ולבסוף מוסיפים את העלים (לדקה נוספת) ומתבלים לפי הטעם.

 

קובה טבעוני

הכירו מנת קובה טבעונית – כזו שכיף לאכול עם הידיים והיא אפילו אינה מצריכה צלחת. עבור המעטפת הכינו מראש חצי ליטר בורגול דק שהושרה כשעתיים במים ושנח כשעה במסננת. לאחר מכן ערבבו את כל חומרי המלית עד לכדי יצירת בצק אחיד (ערבבו את הבורגול עם רבע כוס שמן, כוס קמח, כפית כמון, חצי כפית מלח, חצי כפית בהרט, חצי כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה מתוקה). מבחינת המלית, צריך לבשל כרבע שעה חצי כוס עדשים ולסנן, להכין פירה משני תפו"א, לטגן חצי בצל קצוץ, להפשיר ולסנן חצי כוס אפונה (חבילה קפואה), לשבור חופן אגוזי מלך ולקצוץ פטרוזיליה. את הכול ביחד צריך לערבב היטב ולתבל לפי הטעם עם מלח, כמון ובהרט. לאחר מכן מגיע השלב שבו מייצרים מהבצק כדורים בגודל של פינג פונג, ממלאים אותם במלית ומטגנים בשמן עמוק עד לכדי השחמה יפה. עתה טועמים אחד ואת השאר מקפיאים לטיול.

כריך טמפה

אין כמו טיול עם כריך ועל כן טוב להכיר את כריכי הטמפה (עשוי מפולי סויה שעברו התססה). מה עושים? ראשית מכינים חבילת טמפה, 3 כפות חומץ תפוחים, 2 כפות שמן זית, 3 כפות רוטב סויה, כפית כמון, כפית מייפל, כפית פפריקה מתוקה, כפית תימין יבש, נגיעה של יין לבן ומי שאוהב אז גם שבבי פלפל חריף. מה עתה? מפשירים את הטמפה באמצעות סיר עם מים ויין (לא יותר מעשר דקות), מחממים תנור ל200 מעלות, יוצרים מרינדה מסך החומרים (למעט הטמפה), יוצקים מעט מהמרינדה בתבנית אפייה, על זה מניחים את פרוסות הטמפה ומעל מפזרים את שאר המרינדה. עתה מכסים בנייר אפייה ואופים כ40 דקות בתנור. בנקודה זו מוציאים, הופכים צד וצולים לעוד 10 דקות, עד שהתוצאה שחומה ויחסית יבשה. מה נותר? לרכוש לחמנייה שווה ולחבר בין השניים.

שניצל סויה

אחד הדברים שטעים לאכול זה באגט טרי עם שניצל חם, ופה נציין שלא סתם שניצל, אלא שניצל סויה. נעבור להכנה? מכינים 8 סוליות שניצל סויה (נקנה מוכן), חצי כוס קמח חומוס, מים, שום כתוש ושלושת רבעי כוס פירורי לחם. עתה מכינים בלילה רטובה (מערבבים בה קמח עם חצי כוס מים ושום) ובלילה יבשה (מערבבים את פירורי הלחם עם מעט חוואיג' ומלח). עתה לוקחים את סוליית השניצל המופשר ושמים במים חמים למשך כ20 דקות ולאחר שמסננים, מעבירים לבלילה הרטובה וממנה מעבירים ליבשה. מה נותר? לטגן וכמובן לאכול!

ארזו הביתה מתכונים

חשים יותר מוכנים לקראת הטיול? חשים שהולך להיות טעים? אל תשכחו להגיע הביתה עם מתכונים חדשים, כי אוכל מהווה חלק מהותי מכל טיול מוצלח. בתיאבון!

נגישות
גלילה לראש העמוד