הודו: נופים בלתי נשכחים וטיול מהחלומות!

הודו: נופים בלתי נשכחים וטיול מהחלומות!

אם אתם מתכננים טיול בהודו סימן שהגעתם להחלטה לצאת לאחד הטיולים המרתקים וגם הארוכים בחייכם שיכלול תמונות של הודו, תצפיות ונופים מדהימים, אטרקציות שונות, ביקור בכפרים והתבוננות בתרבות מעניינת, כמו גם ביקור בהרים, חופים, ושלל מחוזות שאפילו הדמיון לא הצליח להגיע אליהם!

אבל מה צריך לדעת על הודו קצת לפני הטיול הגדול? אילו אטרקציות יש במדינה? ואילו מקומות אזור לפספס? הכל בהמשך!

הודו

לפני שאתם טסים להודו, מוציאים ויזה להודו, מתחסנים ומתכננים את מסלול הטיול – חשוב תדעו כמה עובדות אודות המדינה הענקית שאליה אתם טסים:

הודו היא אחת המדינות הגדולות בעולם והיא נחשבת למדינה השביעית בגודלה. המדינה נמצאת בדרום אסיה ולצידה הרי ההימלאיה תוך שהיא נמצאת בצפון לרגלי האוקיינוס ההודי.

הודו נאבקה במשך שנים לקבל עצמאות בעיקר במאבק שהחל מתקופת הכיבוש הארית ושלטון זרים במדינה. כיום המדינה עצמאית אך יש בה מגוון חוקים וכללים אשר מאפיינים מדינות עולם שלישי כמו איסור על הומוסקסואליות, הדרת נשים, פרות קדושות ושאר מנהגים ומסורות הודיים. עם זאת המדינה נחשבת מדינה דמוקרטית והיא רפובליקה פדרלית ענקית.

הדת השולטת בהודו הינה הינדואיזם. בשל כך ניתן למצוא בהודו מקדשים רבים שכדאי לפקוד. הודו נחשבת מדינת רוחנית ששמה לעצמה את נושא לימודי היוגה והתמחות ברפואה משלימה במקום הראשון בכל הנוגע לאיכות חיים.

רוב הערים בהודו הינן עניות ובהודו קבצנים רבים, בעלי נכויות שלא מטופלים ואף מחלות כמו צהבת ומלריה שיש להתחסן נגדן לפני הנסיעה אל המקום. תמונה של איש זקן בהודו הנמצא במצב פיזי קשה היא תמונה שצריך להתרגל אליה בעת טיול להודו, כמו גם תמונות של ילדים יתומים, קבצנים ונשים עניות.

בהודו ישנה קהילה יהודית אשר מונה 30 אלף תושבים וישנם מגוון בתי חב"ד בדרום וצפון הודו שבהם ניתן ללון, לאכול ולבקר.

עם זאת ולמרות שהודו נחשבת מדינה נחשלת, היא עדיין אחד היעדים הפופולאריים עבור ישראלים ותיירים מכל העולם. מוקדי המשיכה להודו הם הגיוון התרבותי, גודלם של האיים וההרים בהודו, נופים עוצרי נשימה, התרבות המעניינת, הדת וכמובן היכולת להתבודד ולבצע טיול לבד, עם בני הזוג, עם חברים או משפחה.

טיול להודו

היכן כדאי לטייל בהודו?

הודו כוללת שני יעדים עיקריים ביניהם: דרום הודו וצפון הודו כאשר לצפון המדינה כדאי להגיע בחודשי ספטמבר והילך ולדרום בחודשי מרץ והילך. חשוב לנסות ולהימנע לתור את המדינה בתקופות של שלגים ומונסונים, למרות שמזג האוויר במקום הינו בדרך כלל יציב חם ואפילו לח.

על מנת לתכנן טיול בהודו חשוב להתמקד בצפון המדינה או בדרומה כאשר אם תרצו לחוות מדינה נוספת באזור תמיד תוכלו לתפוס טיסה מהודו לתאילנד ולסיים את הטיול בתאילנד שם נופים מדהימים, אטרקציות, שווקים, חופים בתוליים וחיי לילה תוססים.

הודו

אטרקציות בהודו

בטיול באזור ישנן כמה אטרקציות שנחשבות בגדר חובה וזאת כדי לחוות את המקום על כל גווניו וצדדיו. בין האטרקציות המרכזיות מומלץ להגיע את מבנה הטאג מאהל המרהיב שנחשב מוקד תיירותי מדהים. עוד מומלץ לפקוד את אגם פיצ'ולה בו מקדשים עתיקים ארמונות יפיפיים ואגמים קסומים. בהודו כדאי להגיע גם אל מבצר וארמון אמבר המדהימים הקרובים לעיר ג'פור המעניינת אשר בה מסעדות, חנויות ותרבות הודית מסורתית.

בנוסף מטיילים בהודו מגיעים אל העיר מומביי שבה ניתן להכיר את החיים של תושבי הודו מקרוב כולל טיולים בשווקים תוססים, ישיבה במסעדות אתניות, ברים, בתי מלון איכותיים ועוד, תוך שמומלץ לפקוד גם את העיירה  רקלה שבה חופים מדהימים, רצועות חוף שקטות ומים צלולים שרק האוקיינוס ההודי יכול לספק.

צפון הודו

טיול לצפון הודו

בין צפון או דרום הודו ניתן לומר שדווקא צפון הודו הוא אזור פופולארי יותר על ידי מבקרים וזאת משום שמשם ניתן להגיע אל רכסי ההימלאיה, ליהנות מנופים עוצרי נשימה ואתרי טבע מרהיבים.

בטיול לצפון הודו מומלץ מאד להגיע אל הימאצ`אל פראדש מדינה הכוללת פסגות הרים, אתרי טבע ושלל אטרקציות מדליקות.

אזור פופולארי נוסף הוא דרמאסלה והיא עיר השוכנת במדינת הימאצ`אל פראדש שם מושבו של המנהיג הטיבטי הדלאי לאמה, כאשר במקום ניתן ללמוד רבות על ההיסטוריה של הודו וליהנות ממקום מלא נזירים, תרבות, מקדשים מרהיבים ואף משווקים תוססים ואווירה נעימה ושקטה.

בנוסף מומלץ לפקוד באזור את מנאלי שהיא עיירת מטייפים שלווה ופופולאריות כמו גם את עמק פרוואט שנחשב אחד מהעמקים היפים בהודו ואפילו בעולם כולו!

לסיכום, טיול בהודו כולל שלל חוויות, אתגרים, מסע אל הרים ואל תצפיות מרהיבות, מאכלים וטעמים חדשים, מסורת הודית, למידה והגשמה עצמית ומסע אל עולם קסום מטורף ובלתי מוסבר. תוך שמלבד האתרים והמקומות שמנינו – ניתן למצוא שלל ערים בהודו, כפרים, הרים, חופים, ואטרקציות אינסופיות!

נגישות
גלילה לראש העמוד