אל תתנו לחיידק הליקובקטר להרוס לכם את הטיול: 5 טיפים לתזונה מתאימה להתמודדות איתו

אל תתנו לחיידק הליקובקטר להרוס לכם את הטיול: 5 טיפים לתזונה מתאימה להתמודדות איתו

חיידק הליקובקטר הינו חיידק נפוץ שמתיישב ברירית הקיבה ומחליש את עמידות הקיבה לסביבה חומצית.  למעשה, מדובר בחיידק שכיח מאוד בעיקר בקרב מבוגרים מעל גיל 65, אולם גם צעירים עלולים להיות נשאים שלו. אם קיבלתם אבחון כי אתם נשאים, חשוב מאוד להבין כי לתזונה שלכם יש תפקיד משמעותי ביכולת להתמודד עם החיידק, בייחוד אם אתם מתכננים בקרוב לצאת לחופשה. בשביל לסייע לכם להתכונן לקראת החופשה, להלן חמישה טיפים מצוינים לגבי תזונה המתאימה לחיידק הליקובקטר.

שילוב של ירקות ופירות בתפריט

מאחר ומדובר בחיידק עמיד במיוחד שמצליח לשרוד גם בתנאי החומציות של הקיבה, תזונה מתאימה לטיפול בחיידק חייבת להתבצע באמצעות שילוב של ירקות ופירות בתפריט. בזמן יציאה לחופשה העדיפו לבחור בירקות טריים שגם מספקים לגוף מינרלים כמו גם ויטמנים לצד שיקום של רירית הקיבה. בנוסף, סלט המכיל גם ריכוז גבוה של שמן זית יכול גם הוא לסייע לטובת הפחתת התסמינים של החיידק וכן יצירת הקלה בעקבות ירקות איכותיים המטובלים כהלכה. יחד עם זאת, מומלץ שלא לשלב בסלט לימון מאחר והוא מגביר את החומציות בקיבה.

נטילה של תוספי תזונה

על מנת להתגבר על חוסרים תזונתיים כמו גם ליצור איזון של החיידקים המצויים בקיבה ונלחמים כנגד החיידק, מומלץ להביא איתכם לחופשה תוספי תזונה כמו למשל פרוביוטיקה. שילוב של פעילות ספורטיבית בזמן החופשה לצד נטילה של תוספים מהסוג הזה מהווה דרך מצוינת להפחית את רמת החומציות בקיבה, ובהתאם לכך גם להפחית את התסמינים שאותו מחולל החיידק בקיבה.

 

 

הגברת צריכה של אומגה 3

בשנים האחרונות המודעות לגבי צריכה של אומגה 3 עלתה, וזאת בשל שורה של מחקרים אשר מצאו כי חומצת שומן מהצומח המצויה במזון כמו למשל טונה, סלמון וסרדינים עשויה לסייע לטובת הגנה על דפנות הקיבה ובהתאם לכך גם סילוק של החיידק מרירית הקיבה.

הפחתת מזון מתועש

בחופשה רבים מאיתנו נוטים "לשחרר" את הדיאטה ולשלב בתפריט מגוון רחב של מזון מתועש ולא בריא. יחד עם זאת, למזון עתיר שומן יש השפעה ישירה על השגשוג של החיידק ברירית הקיבה ועל כן למרות הקושי, העדיפו לבחור בנשנושים בריאים שגם יגבירו את תחושת השובע שלכם. כך לדוגמה, ארוחת בוקר הכוללת שיבולת שועל תאפשר לכם לשקם את הקיבה ואף להוביל ליצירה של מערך הגנה נגד החיידק, בעקבות סיבים תזונתיים גבוהים.

הרגלי אכילה נכונים

הרגלי אכילה נכונים בזמן חופשה הם קריטים לטובת התמודדות עם החיידק. הקפידו לאכול ארוחות קטנות בכל 3-4 שעות, ולא להעמיס יתר על המידה על הצלחת. בנוסף, הקפידו לשתות מים ולהפחית את השתייה של מזון ממותק או מוגז שעשוי לגרות את הקיבה ובהתאם לכך גם להוביל לשגשוג של החיידק ברירית הקיבה. על כן, הקפדה על סדר ארוחות לצד הגברת הצריכה של אומגה 3, סיבים תזונתיים וכן תוספי תזונה הוא המפתח ליצירה של חופשה מושלמת וללא תופעות שנגרמות כתוצאה מהימצאות של חיידק הליקובטר.

לסיכום

יציאה לחופשה כאשר מאובחנים עם חיידק הליקובטר מעוררת לא מעט חשש, ובצדק. רבים מהמאובחנים עם החיידק סובלים מכאבי בטן, נפיחות ולעיתים גם בחילות, ולכן בשביל להתכונן בצורה הטובה ביותר לקראת הטיול חשוב מאוד לשמור על תפריט תזונתי מאוזן. באמצעות הטיפים אותם הצגנו לכם כאן גם אתם תוכלו לצאת לחופשה מושלמת ונטולת דאגות, וזאת על  ידי תפריט הכולל ירקות וסיבים תזונתיים  לצד סדר ארוחות מסודר, גם כאשר נמצאים בחופשה.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות
גלילה לראש העמוד