בטיחות בטיול בחו"ל: איך ניתן להימנע מפציעות?

בטיחות בטיול בחו"ל: איך ניתן להימנע מפציעות?

בטיחות בטיול בחו"ל

טיול בחו"ל מזמן לנו הרבה חוויות נעימות, אנחנו נוסעים בשביל לשנות אווירה, לראות דברים חדשים, אנשים שונים, לטעום אוכל מעניין ואולי אפילו להתנסות בכל מיני חוויות מאתגרות. אלו יכולות להיות ספורט אתגרי כגון צניחה או טיפוס הרים או אפילו סתם טרקים בשבילים מסומנים. השילוב של נסיעה למקום לא ידוע ועיסוק בפעילות שהיא גם לא מאד מוכרת וגם מכילה בתוכה סיכון מסוים יכול להביא למצבים לא נעימים של פציעות וטיפולים רפואיים. במאמר הזה נסקור את האמצעים העומדים לרשותנו בכדי להפחית את הסיכונים הללו למינימום ההכרחי. אבל לפני כן, בואו נבין משהו לגבי רשלנות רפואית בחו"ל וכיצד נתמודד איתה כאשר היא מתרחשת:

קבלת שירותי רפואת חירום בטיול

אחד הדברים הכי חשובים שיש לבדוק עוד בטרם היציאה לטיול הוא נושא הביטוח הרפואי. דאגו שהוא מכסה אתכם לכל הפעילויות אותן אתם מתכננים, כולל פעילויות אקסטרים כגון סקי. בנוסף, וודאו שהפוליסה מכילה כיסוי הולם לרשלנות רפואית. תוכלו למצוא יותר מידע בנושא רשלנות רפואית באתר Lawtip. כאן רק נזכיר שמדובר במצב בו הצוות הרפואי או המוסד עצמו התרשל במתן הטיפול או אפילו באיבחון ויש עילה לתביעה של פיצויים. בכדי שלא נגיע למצבים הללו, מומלץ לעשות את הדברים הבאים:

בטיחות מפני פציעות בחו"ל

ראשית, לפני הטיול, בררו לגבי הפעילויות אותן תרצו לבצע. קיימים סוגים שונים לכל פעילות כאשר חלק מהם יותר מסוכנים מאחרים. למשל: סקי, יכול להיות על מסלולים שונים ברמות סיכון שונות. אופני הרים גם הם יכולים להיות פעילות רגועה יחסית או מאד מסוכנת אם היא מכילה הרבה ירידות.

שימו לב לציוד מגן כגון קסדות, מגינים, נעליים, משקפי מגן או כל ציוד אחר. קראו והכינו את הציוד או וודאו שהוא קיים באתר והוא ברמה גבוהה. ציוד מגן חייב תמיד להתאים למימדי הגוף שלכם, אחרת הוא לא פועל כשורה.

בקרו באתרים מורשים ומוכרים

וודאו שהאתרים שאתם מגיעים אליהם הם אתרים מורשים מבחינת המדינה בה הם נמצאים. אם קיימים גם רישיונות של אגודות בינלאומיות, וודאו שהן נמצאות באתר, לדוגמה: תעודה של מועדון מצנחי הרחיפה הבינלאומי אשר מסמיכה מדריכים בתחום. שימו לב שבמדינות לא מערביות באופיין, לא תוכלו לסמוך לגמרי על האישורים של המדינה. היעזרו בחוות דעת מהאינטרנט בכדי להשלים את המחקר שלכם לגבי מקצועיות המקום והמדריכים בו.

הקשיבו לעצמכם

נושא נוסף הוא תחושת הבטן שלכם. תתפלאו, אבל רבים שנפגעים בתאונות כאלו בחו"ל מדווחים על תחושת בטן לא טובה בקשר למשהו. קיים תמיד לחץ 'ללכת עד הסוף' ולא לבטל פעילות שתכננתם או אפילו רכשתם אליה כרטיסים. יחד עם זאת, כלום לא שווה להיפצע בשבילו או אפילו חלילה משהו יותר חמור. זכרו שמטרת הטיול היא להנות וכאשר עושים משהו מתוך פחד, ההנאה לא קיימת והסיכוי לתאונות מתוך לחץ גובר.

נושא אחרון הוא האנשים שמסביבכם בין אם אלו השותפים שלכם לטיול או משתתפים אחרים באטרקציה, הטרק או הפעילות. שימו לב שאלו אנשים שמודעים לאספקטים בטיחותיים שונים. המנעו ממי שלא מקיים את חוקי הבטיחות בין אם מתוך רשלנות ושכחה ובין אם באופן מופגן. משתתף כזה יכול לסכן אתכם. העדיפו תמיד להיות בקבוצה שמוכרת לכם, של אנשים מגובשים שיוכלו לעזור האחד לשני בעת צרה.

 

לבסוף זכרו להנות. אם עשיתם את כל הבדיקות וההכנות הללו, צאו לטיול ולפעילויות השונות בראש שקט. יש לזה השפעה טובה לא רק על ההנאה אלא אפילו על הבטיחות שלכם עצמה. נסיעה טובה!

נגישות
גלילה לראש העמוד