איך להתמודד עם מריבות בין אחים בטיולים משפחתיים?

איך להתמודד עם מריבות בין אחים בטיולים משפחתיים?

לא תמצאו בכל העולם הורים ליותר מילד אחד שלא מכירים את הסיטואציה הבאה. אתם יוצאים לחופשה משפחתית אותה תכננתם בקפדנות מזה זמן רב (זה יכול להיות אפילו ביקור שגרתי אצל ההורים בסוף השבוע), נכנסים עם הקטנטנים לאוטו, ועוד לפני שהספקתם לצאת מגבולות השכונה, אתם מתחילים לשמוע התקוטטויות מכיוון המושב האחורי. "אמא, הוא לקח לי את הצעצוע", "אבא, תגיד לה היא תופסת לי את כל המקום" וכן הלאה. בשביל הורים רבים מדובר במקור לתסכול גדול מאד ויש כאלה שאפילו נמנעים מהחופשות והטיולים בדיוק בגלל זה והאמת היא שדי חבל. יש כמה דרכים ממש יצירתיות להתמודדות עם התופעה הזאת, ואם עדיין לא ניסיתם אותן, כדאי לכם ממש להיעזר בטיפים הבאים, שיש סיכוי שיהפכו את הטיול המשפחתי הבא שלכם להרבה יותר נעים ומגבש.

לחבר אותם ביחד מהתחלה

כל הרעיון של חופשות משפחתיות, הוא גיבוש וחיבור בין בני המשפחה וזאת הזדמנות מצוינת לעבוד על העניין הזה. אך כשיש מתיחות בין האחים, זה הופך לתסכול גדול בעבור כולם. להתמודד עם מריבות בין אחים אומר הרבה פעמים לפתור בעיות ידועות ומוכרות במשפחה. לכן חשוב לזכור כי לשם כך בדיוק אתם יוצאים לטיול. נסו דווקא להתייחס למתח ביניהם, לדבר עליו בצורה משפחתית פתוחה ולתת לכל אחד מהילדים מקום לביטוי הרגשות. יש סיכוי טוב שתגלו דווקא הטיול משפר פלאים את כל המצב.

מריבות בין אחים

ליצור הפרדה מהרגע הראשון

כאן מדובר בגישה שעל פניו נשמעת הפוכה מהעצה הקודמת, אך זה לא בדיוק כך. לפעמים, יש רגעים שבהם עדיף באופן זמני שלא להתמודד עם הבעיה. אתם יודעים שהילד קנאי למשחקי הווידאו שלו? הילדה חייבת לישון על מיטה מוגבהת? ודאו שהאחים לא לוחצים להם על הנקודות הרגישות הללו. כמובן שבתוך מסגרת הגיונית, הרשו להם להיות מי שהם ואל תנסו כל הזמן לאתגר אותם לצאת מהגבולות של עצמם. כשהילדים מרגישים שלא תוקפים את מה שמגדיר אותם והופך אותם למי שהם, הם לרוב מגלים פתיחות רבה יותר ומוצאים דרכי תקשורת חלופיות טובות.

לגדוע את הבעיה מהשורש שלה

לפעמים, וכאן נכנסת לפעולה האינטואציה ההורית שלכם, המריבות בין האחים נובעות מבעיה שורשית הרבה יותר. כך למשל ילד שעובר חרם בבית הספר, עשוי לבטא את התחושות הקשות שלו בעקבות כך בהתנהגויות מסוימות, למשל להציק לאחיו יותר מדי. עוד דוגמה היא ילד שחש כי את אחיו או אחותו מפנקים הרבה יותר ממנו, לעולם יבטא את זה בעוינות כלפיהם. כהורים, עליכם לשים לב תמיד לרחשי ליבם של הילדים, כי לפעמים מתוך בושה כלשהי הם יבחרו שלא לשתף אתכם במצוקה או לבטא אותה באופן מילולי. ילדים שמרגישים נוח ועל קרקע יציבה, ייטו באופן משמעותי לריב פחות עם האחים שלהם.

נגישות
גלילה לראש העמוד