אין טיול בלי מנגל: 5 טיפים מנצחים לעל האש מושלם

אין טיול בלי מנגל: 5 טיפים מנצחים לעל האש מושלם

כולנו אוהבים לאכול או לארגן 'על האש'. אירוע קטן או גדול, בו צולים מזון על גחלים או על גז. מי שיוצא לטיולים ורוצה לעצור ו'למנגל', יכול להניח על המנגל בשר בקר טרי, עוף, ירקות ואפילו פיתות שאפשר להניח על גחלים. אבל 'על האש' טוב צריך להתקיים תוך הקפדה על טריות המרכיבים ויצירת מערך הכנה תקין ונגיש. אז איזה טיפים יש למנגל מושלם? הנה כמה טיפים טובים:

בחירת בשר איכותי

כאשר אתם רוכשים בשר לעל האש כדאי לבחור בשר בקר טרי ואיכותי, ומומלץ לבחור בשר אשר מגיע מאירופה או מארגנטינה. כשאתם בוחרים נתחים לעל האש, תוכלו לגוון ולבחור נתחי אנטרקוט, פילה, נתח ואגיו ועוד. בחרו בשר טרי בלבד, כזה שמתאים למנגל ויכול להחזיק מעמד כשאתם מטיילים. בחרו מקום לקניית בשר שיכול לספק לכם בשר מעולה שנצלה על מנגל גריל גחלים או גז. התייעצו עם הקצב לגבי הבשר הנכון לצרכים שלכם. כיום יש רשתות איכותיות לבשר איכותי וקצביות טובות מהן אפשר להזמין בשר טרי וטוב במשלוח מהיר לכל מקום. גם לשטח.

הצטיידו בציוד חיוני לעל האש

בחרו ציוד מתאים להכנת בשרים ושאר מזון על המנגל. חשוב כי מלבד גריל גז או גחלים, שיהיה לכם ציוד עזר לנפנוף כמו 'נפנף', משטח עבודה, פן, כלי הגשה, מלקחיים נוחות להנחת וטיפול בנתחי בשר, מגשים לנשיאת המזון, רטבים ותבלינים מתאימים לבשר שבחרתם, בתוספת משטח נוח לעבוד עליו כשאתם נמצאים בשטח. כך יהיה לכם את כל מה שדרוש להכנה מושלמת של בשר וירקות, וגם ציוד מתאים להגשה נוחה של המזון.

 

 

התאימו את כמות האוכל למספר הסועדים

כשאתם עושים 'על האש' – אתם בדרך כלל נמצאים בחברה של אנשים או משפחה, לכן כדאי להתאים את כמויות האוכל למספר הסועדים ולוודא כי המוצרים שתבחרו מתאימים לכולם. בחרו נתחי בשר טובים ואל תתפשרו על איכות. לעיתים המזומנים שלכם יהיו אנשים שלא אוכלים הרבה בשר או אפילו טבעונים וצמחונים.

לאנשים שלא אוכלים בשר אפשר להגיש ירקות כמו תפוח אדמה ובטטה שתניחו בתוך המנגל, חציל על האש, וסלטים טריים. בכול אופן, תמיד כדאי להתאים את כמות הבשר לסועדים ולראות איך מתאימים את סוג המזון שתצלו, עבור כולם.

בחירת מנגל טוב

כדי לעשות ברביקיו כמו שצריך, כדאי שיהיה לכם מנגל איכותי. זה נכון, לא לכולם יש את הכסף לקנות גריל גז גדול או יקר – אבל בחירת מנגל בסדר גודל מתאים לכם, יעזור להכין את הבשר כמו שצריך ובכמויות הנחוצות.  אם אין לכם מנגל, אפשר לעצור בכול תחנת דלק, ולרכוש מנגל קטן וכזה שמתאים לשטח.

בחירת לוקיישן מתאים

'על האש' כיפי יכול להתקיים באזור חיצוני כמו ביער שאפשר להדליק בו אש, בחוף הים, במצפה יפה, ובכול מקום נגיש ומתאים. לפני שאתם בוחרים את הלוקיישן – כדאי לוודא שהמקום שבו אתם אוכלים יהיה נגיש, בטיחותי כזה שאפשר לשבת בו בנוחות. בין היתר כדאי לבדוק את מזג האוויר ולוודא כי הוא מתאים ליציאה וישיבה בשטח.

לסיכום

אם אתם כבר רוצים למנגל, זה הזמן להתחיל לארגן על האש כיפי ומלא טעם. באמצעות הטיפים שנתנו, אפשר לארגן על האש בזמן טיול, ולעשות זאת בקלות ומיומנות.

נגישות
גלילה לראש העמוד